Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Siyah Fasulye Nedir ve Yararları Nelerdir?

Siyah Fasulye Nedir ve Yararları Nelerdir?
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Siyah fasulyenin ana vatanı Amerika’dır ve özellikle de Latin Amerika’da çokça tüketilir Uzun saklama ömrüne sahiptir Aynı zamanda besin değeri açısından oldukça zengindir Bu nedenlerle de kullanımı günden güne artmaktadır Ayrıca ana yemeklerden tutun da tatlılara kadar birçok tarifte kullanılması dolayısıyla da ünü git gide artmaktadır
Siyah fasulye yüksel lifli ürünlerden biridir Sindirim sitemi sağlığının korunmasında etkilidir Ayrıca yüksek besin değerine sahiptir ve yağ oranı da düşüktür Bu sayede obezite ile mücadelede en çok tercih edilmesi gereken yiyeceklerden biridir Ayrıca kötü kolestrolün düşürülmesine de fayda sağlar Bunların dışında kötü kolestrolün düşürülmesinde de yardımcı olur Kan şekerini dengeler Kilo vermek isteyen kişiler siyah fasulyeden faydalanabilir Çünkü siyah fasulyenin kilo vermede de etkili olduğu bilinmektedir Ancak tek başına değil ancak yardımcı bir üründür Kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltır Bilhassa da kolon kanserine yakalanma riskini düşürür Anemi yani kansızlık rahatsızlığına da iyi gelir Siyah fasulye, kalp sağlığının korunmasında ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinin azaltılmasında da etkilidir Diyabet hastalığının iyileştirilmesine yardımcı olur Karaciğer yağlanmasına karşı da etkisi yadsınamaz boyuttadır Gut hastalığına karşı da iyi gelir Böbrek rahatsızlıklarının giderilmesinde de yardımcı olur Ayrıca saç dökülmelerine de çözüm sağlar İçeriğinde birçok antioksidan bulunur Renginin koyu olması ve içerdiği antioksidanlar sayesinde antiradikal etkisi de oldukça yüksektir Kardiyovasküler hastalıkların iyileşmesinde de yardımcı olur İçeriğinde çok sayıda mineral ve vitamin bulundurur A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K vitaminleri ile kalsiyum, demir, magnezyum,çinko gibi birçok vitamin ve minerale sahiptir Kısacası sağlık açısından çok faydalı olan bu besin yemek kültürümüzde daha çok yer almalıdır
Siyah fasulye, kuru ve serin bir ortamda, ağzı kapalı kaplarda veya paket içinde saklanmalıdır Eğer siyah fasulye ıslatıldı ise tüketimine kadar buzdolabında saklanabilir Ancak bu durumunda buzdolabında en fazla 23 gün bekletilmelidir Yani ıslatılan fasulye en geç 23 gün içinde tüketilmelidir Siyah fasulye haşlanarak ağzı kapalı paketlere konulup hava alması için bir delik açılarak buzdolabında saklanabilir Bu durumda saklama ömrü de uzar Yaklaşık 6 ay kadar bu şekilde buzdolabında saklanabilir Ancak nasıl olursa olsun 1 yıldan fazla bekletilmemelidir Çok uzun süre saklanan fasulye hem daha geç pişer hem de durdukça sertleşir
Siyah fasulye kabuğunda birçok vitamin, mineral ve antioksidan barındırdığı için kabuğu ile birlikte tüketilmelidir Siyah fasulyenin haşlandığı suda sodyum bikarbonat olmamalıdır Yoksa tüm yararlı besin değerleri bu su ile kaybolur Ayrıca fasulyelerin yıkandığı ve haşlandığı suyun içine tuz katılmamalıdır Çünkü tuz siyah fasulyenin sertleşmesine sebep olur Bu da siyah fasulyenin daha geç pişmesine neden olur Ayrıca 15 saatten fazla pişirilmemelidir Çünkü uzun süreli pişirmede tüm besin değerleri kaybolur Düdüklü tencerede pişirilmesi tavsiye edilir Böylelikle siyah fasulye daha kısa sürede pişer ve besin değerlerini de kaybetmemiş olur Siyah fasulyenin gaz yapmasını önlemek için pişirme işleminden önce ıslatılmalı ve kısa bir süre bekletilmelidir
Anlatıldığı üzere siyah fasulye son yıllarda gitgide yaygınlaşan ve popüler hale gelen bir besindir Ayrıca oldukça lezzetli ve faydalıdır
 
858,496Konular
981,654Mesajlar
29,726Kullanıcılar
yalanciyarimSon üye
Üst Alt