Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı

Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı
0
73

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 8 adet marul yaprağı
  • 3 kısım taze soğan
  • 1/2 (yarım) limon
  • Kus kus makarna
  • Siyah fasulye
  • Haşlanmış mısır
Sos için;
  • Yarım kutu krema
  • 1/2 (yarım) kuru soğan (küçük boy)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Muskat cevizi (olmazsa olmaz değil lakin olursa fark edilir )

Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk göğüsünü zeytinyağ, tuz, karabiber, tavuk baharatı, kırmızı toz biber ve biraz pul biber ile karıştırıp 2 saat kadar bekletelim.
  2. Marulları ve taze soğanları doğrayıp yarım limon suyu ve tuz ile tatlandıralım.
  3. Kus kus makarnayı haşlayalım.
  4. Küçük küçük doğradığımız kuru soğanları yağda uygunca kavuralım. Üzerine kremayı, tuzu, karabiberi ve az muslat cevizi rendesi ekleyelim. Biraz pişirip altını kapatalım.
  5. Dinlenmiş tavuk üzerine kesikler atıp kızgın tavada önlü gerili kızartalım.
  6. Tabağımıza evvel marul ve taze soğan karışımını koyup kenarlarına sıra ile siyah fasülye, haşlanmış tane mısır, kus kus makarnayı koyalım.
  7. En son pişmiş tavuğu küçük kesimlere bölüp 2 dk kadar yüksek ateşte tekrar döndürüp tabağımıza ek edelim. Üzerine hazırladığımız sosu ek edelim ve sıcak sıcak tüketelim.
Afiyet şifa olsundu.

Not: Kaç kişi olacaksanız tavuk göğsü adetini ona nazaran arttırabilirsiniz. Kus kus makarnasının tamamını yada yarısını haşlayabilirsiniz. Tek kişi için 1 çay bardağı kadarı kâfi oluyor.

Siyah Fasulyeli Soslu Tavuk Tabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt