Siyah Pirinç Pilavı (Mantar Ve Mısırlı) Tanımı İçin Materyaller
- 1, 5 su bardağı siyah pirinç (Bardak ölçüsü: 200 ml)
- 1 paket mantar (400 gram)
- 1 çay bardağı konserve mısır
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3, 5 su bardağından 1 parmak fazla sıcak su
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz (Mümkünse himalaya tuzu)
- 1 tatlı kaşığı silme kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kişniş
Siyah Pirinç Pilavı (Mantar Ve Mısırlı) Tanımı Yapılışı
- Siyah pirinci pak su akana kadar sıcak suyla yıkayıp süzülmesi için kenara alıyoruz.
- Uygun bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyuyoruz ve tereyağı eriyene kadar kısık ateşte tutup ocağı kapatıyoruz.
- Kirinden arındırdığımız mantarları dilimleyip tencereye ekliyoruz ve büyük ocakta orta ateşte mantarlar suyunu salıp küçülene kadar orta ara karıştırarak kavuruyoruz.
- Kavrulan mantarlara pirinç ve baharatları ek edip 1-2 dakika kavuruyoruz.
- Akabinde sıcak suyu ekleyip bir tıp karıştırıp fokurdamasını bekliyoruz.
- Su fokurdadıktan sonra tencereyi küçük ocakta kısık ateşe alıp kapağını kapatıyoruz ve tam 30 dakika hiç karıştırmadan pişmeye bırakıyoruz.
- Müddet sonunda pirinçler suyu çekmiş olacak.
- Pişen pilava konserve mısırı ek edip karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 10-15 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Tanım 4 kişiliktir.