nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Siyah Sarımsak Hindistan sofralarında daha fazla görebileceğiniz türden sarımsaktır
Siyah sarımsağın faydaları;
Kansere karşısında etkili olup mayalanma sonucu kanserle savaşan hücreleri güçlendirmektedir
Yüksek kolesterolü olanlar için kolesterol düşürücü bir madde içerdiği gibi kullanılabilir
Enfeksiyon gibi hastalıklar karşısında savaşan antiseptik, antifungal, antiviral, antioksidan ve antibakteriyel gibi bileşenler içermektedir
İçerdiği 2 kat antioksidanlar sayesinde kronik hastalıkları, dolaşım hastalıkları, Alzheimer gibi hastalıklara karşı etkilidir
Damar sertliğine, kalp hastalıklarına, bağışıklık sistemine, hücrelerin yenilenmesine iyi geldiği bilinmektedir
Tadı kurutulmuş meyveye benzemektedir Şekerli bir tadı olduğu için siyah sarımsak, beyaz sarımsak gibi ağızda koku yaratmaz
Siyah sarımsak nasıl elde edilir?
Siyah sarımsak bildiğimiz sarımsağa benzemektedir Yalnızca bu sürecin gerçekleşmesi gerekmektedir Sarımsak bir ay baştan başa kayıtlı nem ve ısı aşağıda tutulması sonucunda siyahlaşacaktır Bu sayede beyaz olan sarımsak siyaha döner Asya mutfağında siyah sarımsak sık sık görebilirsiniz *
Siyah sarımsağın faydaları;
Kansere karşısında etkili olup mayalanma sonucu kanserle savaşan hücreleri güçlendirmektedir
Yüksek kolesterolü olanlar için kolesterol düşürücü bir madde içerdiği gibi kullanılabilir
Enfeksiyon gibi hastalıklar karşısında savaşan antiseptik, antifungal, antiviral, antioksidan ve antibakteriyel gibi bileşenler içermektedir
İçerdiği 2 kat antioksidanlar sayesinde kronik hastalıkları, dolaşım hastalıkları, Alzheimer gibi hastalıklara karşı etkilidir
Damar sertliğine, kalp hastalıklarına, bağışıklık sistemine, hücrelerin yenilenmesine iyi geldiği bilinmektedir
Tadı kurutulmuş meyveye benzemektedir Şekerli bir tadı olduğu için siyah sarımsak, beyaz sarımsak gibi ağızda koku yaratmaz
Siyah sarımsak nasıl elde edilir?
Siyah sarımsak bildiğimiz sarımsağa benzemektedir Yalnızca bu sürecin gerçekleşmesi gerekmektedir Sarımsak bir ay baştan başa kayıtlı nem ve ısı aşağıda tutulması sonucunda siyahlaşacaktır Bu sayede beyaz olan sarımsak siyaha döner Asya mutfağında siyah sarımsak sık sık görebilirsiniz *