
Siyah Üzüm Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1. 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 kaşık tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk bardağı üzüm suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 yemek kaşığı nişasta
- Yapılışı:
Siyah Üzüm Soslu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pastanın kekini hazırlıyoruz.
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alarak 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ süt ekliyoruz.
- En son elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekliyoruz.
- Tekrar karıştırdıktan sonra iyice yağladığımız turta kabına boşaltıyoruz.
- 170 derecede pişiriyoruz.
- Kreması için süt ve şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıyoruz.
- Un ve nişastayı ekleyip. Sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayınca ocağın altını kapatıp vanilyayı ve tereyağ ekliyoruz.
- Üzüm suyunu tencereye alalım, şeker ve nişasta ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Ilınmış olan tart kekini kalıptan çıkararak servis tabağına alıyoruz. (çukur kısmı üste gelecek).
- Muhallebisini dökelim(soğuk olacak).
- Üzüm sosumuzuda muhallebinin üzerine döküp arzu ettiğimiz gibi süsleyip buz dolabında dinlendirelim. Afiyet olsun.