Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Siyah Zeytin Hazırlaması Ve Tatlandırması

Siyah Zeytin Hazırlaması Ve Tatlandırması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
siyah-zeytin-hazirlamasi-ve-tatlandirmasi.jpg

Siyah Zeytin Hazırlaması Ve Tatlandırması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg siyah zeytin
  • 4 yemek kaşığı iri tuz
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 5 litrelik su şişesi

Siyah Zeytin Hazırlaması Ve Tatlandırması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Zeytinlerin eziğini çöpünü ayıklayıp güzelce yıkayalım süzgece alalım suyu süzülsün daha sonra su şişesi ne doldurup huni yardımıyla tuz ve sirkeyi koyup kapağını kapatalım.
  2. Aklımıza her geldiğinde sallayalım ilk birkaç günde bir kapağını açıp tekrar kapatalım böylece asitten dolayı olan havası çıkmış olur bu şekilde 1 yıl saklayabilirsiniz hiç su koymuyoruz ana zamanla kendisi sulanıyor rengide açılıyor bu sizi korkutmasın gayet normal.
  3. Zeytini en erken 3 ay sonra tatlandırma işlemi yapalım ne kadar beklerse o kadar lezzetli oluyor tavsiye ederim.
  4. Gelelim tatlandırmaya. Zeytinlerin eğer hepsini tüketemeyeceksek su şişesini kesip yarısını suyuyla birlikte cam kavanoza alalım suyunu kesinlikle atmıyoruz çünkü zeytinin koruyucusu kendi suyu.
  5. Tüketeceğimiz zeytinin içine içme suyu doldurup en az 1 gün bekletirsek tuzunun fazlasını almış oluruz.
  6. Suyunu süzüp zeytin yağını limon dilimleriyle birlikte kavanoza koyup üstüne 2 şu bardağı su ekleyip dolaba kaldıralım. Afiyetle tüketelim. Çok daha fazlası instagram sayfamda mevcut sayfama beklerim sevgilerimle.
Siyah Zeytin Hazırlaması Ve Tatlandırması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt