teknolojiuzmani
FD Üye

Siyah Zeytin Hazırlaması Ve Tatlandırması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg siyah zeytin
- 4 yemek kaşığı iri tuz
- Yarım çay bardağı sirke
- 5 litrelik su şişesi
Siyah Zeytin Hazırlaması Ve Tatlandırması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinlerin eziğini çöpünü ayıklayıp güzelce yıkayalım süzgece alalım suyu süzülsün daha sonra su şişesi ne doldurup huni yardımıyla tuz ve sirkeyi koyup kapağını kapatalım.
- Aklımıza her geldiğinde sallayalım ilk birkaç günde bir kapağını açıp tekrar kapatalım böylece asitten dolayı olan havası çıkmış olur bu şekilde 1 yıl saklayabilirsiniz hiç su koymuyoruz ana zamanla kendisi sulanıyor rengide açılıyor bu sizi korkutmasın gayet normal.
- Zeytini en erken 3 ay sonra tatlandırma işlemi yapalım ne kadar beklerse o kadar lezzetli oluyor tavsiye ederim.
- Gelelim tatlandırmaya. Zeytinlerin eğer hepsini tüketemeyeceksek su şişesini kesip yarısını suyuyla birlikte cam kavanoza alalım suyunu kesinlikle atmıyoruz çünkü zeytinin koruyucusu kendi suyu.
- Tüketeceğimiz zeytinin içine içme suyu doldurup en az 1 gün bekletirsek tuzunun fazlasını almış oluruz.
- Suyunu süzüp zeytin yağını limon dilimleriyle birlikte kavanoza koyup üstüne 2 şu bardağı su ekleyip dolaba kaldıralım. Afiyetle tüketelim. Çok daha fazlası instagram sayfamda mevcut sayfama beklerim sevgilerimle.