Siyez Bulgurlu Karabuğdaylı Pilav (En Sağlıklısı) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı siyez bulguru
- 1 su bardağı karabuğday bulguru
- İri baş kuru soğan
- 1 su bardağı et suyu ya da 1 tablet knorr bulyon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça ya da 5 kaşık domates sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz (salçanız tuzlu ise tuzu azaltın)
- 3 buçuk su bardağı su
Siyez Bulgurlu Karabuğdaylı Pilav (En Sağlıklısı) Tanımı Yapılışı
- Yarım çay bardağı zeytinyağımızı tenceremize koyup ocağın altını yakıyoruz .
- İnce yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Salçamızı ve domates sosunuda ek edip birkaç cins pişiriyoruz.
- Bulgurlarımızı ve tereyağınızı da ek ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Birkaç dakika sonra suyunu et suyu kullanıyor isek su ölçüsünü bir bardak azaltıyoruz.
- Baharatlarımızı ve tuzumuzu ek edip karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz fokurdamaya başlayınca altını kasıyoruz.
- Suyunu çekene kadar 15 dakika civarı denetimli bir formda pişiriyoruz .
- Suyunu çekince altını kapatıyoruz.
- 10 dakika dinlendirip servise sunuyoruz .Yeşillikler ve turşu ile probiyotik ayran yada kefir ile afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.