Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Siyez Bulgurlu Karabuğdaylı Pilav (En Sağlıklısı)

Siyez Bulgurlu Karabuğdaylı Pilav (En Sağlıklısı)
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
siyez-bulgurlu-karabugdali-pilaven-sagliklisi.jpg

Siyez Bulgurlu Karabuğdaylı Pilav (En Sağlıklısı) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı siyez bulguru
  • 1 su bardağı karabuğday bulguru
  • İri baş kuru soğan
  • 1 su bardağı et suyu ya da 1 tablet knorr bulyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça ya da 5 kaşık domates sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz  (salçanız tuzlu ise tuzu azaltın)
  • 3 buçuk su bardağı su

Siyez Bulgurlu Karabuğdaylı Pilav (En Sağlıklısı) Tanımı Yapılışı

  1. Yarım çay bardağı zeytinyağımızı tenceremize koyup ocağın altını yakıyoruz .
  2. İnce yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Salçamızı ve domates sosunuda ek edip birkaç cins pişiriyoruz.
  4. Bulgurlarımızı ve tereyağınızı da ek ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Birkaç dakika sonra suyunu et suyu kullanıyor isek su ölçüsünü bir bardak azaltıyoruz.
  6. Baharatlarımızı ve tuzumuzu ek edip karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz fokurdamaya başlayınca altını kasıyoruz.
  7. Suyunu çekene kadar 15 dakika civarı denetimli bir formda pişiriyoruz .
  8. Suyunu çekince altını kapatıyoruz.
  9. 10 dakika dinlendirip servise sunuyoruz .Yeşillikler ve turşu ile probiyotik ayran yada kefir ile afiyet olsun ❤️.
 
858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt