Siyez Bulgurlu Kayık Kabak Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet kuru soğan
- 8-10 dal maydanoz
- 8-10 dal dereotu
- 10 çorba kaşığı siyez bulguru
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 çay bardağı su
- Tuz
- Nane
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Siyez Bulgurlu Kayık Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları uzunlamasına ikiye bölüp içlerini çıkarın.
- İçi ayıklanmış kabakları yanmaz tavada 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı çiçek yağı karışımında orta kısık ateşte hafif kızartın. Biraz yumuşamış oluyorlar. Kabakları bir kenara alın.
- Yemeklik doğranmış soğanı kabakları kızarttığınız tavaya alın. Üzerine diğer yağı ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun ve doğranmış kabak içini de ekleyip karıştırın.
- Ardından bulguru ekleyip karıştırın ve doğranmış yeşilliklerle baharatı ekleyip karıştırın.
- 3 çay bardağı suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu harcı kabaklara paylaştırıp kabakların hizasına kadar su ekleyip orta kısık ateşte kapak kapalı pişirin.
- Yemeğimiz hazır sıcak ya da soğuk yanında cacık ve salata ???? ile afiyetle tüketin ????ellerinize sağlık afiyet olsun ????