Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır

Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır
0
95

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
siyez-bulgurundan-bol-sebzeli-kisir.jpg

Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı siyez bulguru(normal iri bulgur da olur)
  • 2,5 çay bardağı su(bulgur pişmemişse azar azar ekleme yapılabilir)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy kırmızı pancar
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
  • Yarım çay kaşığı reyhan
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı isot
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sonradan eklemek için:
  • 1 su bardağı kadar ince kesilmiş kırmızı lahana (lahanayı ovalamak için 2-3 yemek kaşığı kadar limon suyu ve yarım çay kaşığı tuz)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • İsteğe göre zeytinyağı ve nar ekşisi ilavesi de yapabilirsiniz
  • Biraz da maydanoz, dereotu,kıvırcık
  • 1 küçük rendelenmiş havuç

Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yemeklik ince doğranmış soğan, sarımsak zeytinyağında öldürülür.
  2. Ardından salça katılıp çok az çeyrek çay bardağı kadar suyla açılması sağlanır.
  3. Kırmızı pancar da küp küp doğranıp ilave edilir.
  4. Tuz,reyhan,kimyon,isot,nane de katılır.
  5. Üzerine bulgur koyulup 1-2 dk kadar kavrulur ve suyu eklenir.
  6. Pişmesi kontrol edilerek su ilavesi yapılabilir.
  7. Pişince tencere ile kapağı arasına kağıt havlu koyulup demlenmesi sağlanır.
  8. Bu arada lahana tuz ve limon suyuyla ovularak mor suyu çıkartılır.
  9. Soğuyunca mor lahana ve diğer malzemeler de katılır.
Diyette de yenebilecek enfes kısır servise hazır ????.

Siyez Bulgurundan Bol Sebzeli Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt