Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sızdırma (Yumurta)

Sızdırma (Yumurta)
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sizdirma-yumurta.jpg

Sızdırma (Yumurta) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
Kaynatmak için:
  • 1 lt su
Üzeri için :
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarhana

Sızdırma (Yumurta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir tencereye 1 lt su ve tuz konur kaynatılır.
  2. Kaynayan tencereye yumurtalar kırılır kaynamaya bırakılır.
  3. 5 dk kaynayınca yumurtaların öbür tarafı çevrilir.
  4. Yumurtalar kaynarken başka küçük tavada tereyağ eritilip üzerine 1 tatlı kaşığı tarhana ek edilip hafif kızartılır.
  5. Pişen yumurtalar servis tabağına alınır 1 yemek kaşığı da suyundan ek edilir.
  6. Üzerlerine tavada hazırlanan tarhanayla tereyağı gezdirilir.
  7. Afiyet olsun.
Not :Tencereye yumurtaları kırarken yukardan olmazda aşağıdan yavaşca bırakılır dağılmaması için.

Kaynayan suya tuz koymamın sebebi de dağılmaması içindir.

Ocağıda orta ateşte açalımki tabanına yapışmasın.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt