
Sızdırma (Yumurta) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 lt su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarhana
Sızdırma (Yumurta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye 1 lt su ve tuz konur kaynatılır.
- Kaynayan tencereye yumurtalar kırılır kaynamaya bırakılır.
- 5 dk kaynayınca yumurtaların öbür tarafı çevrilir.
- Yumurtalar kaynarken başka küçük tavada tereyağ eritilip üzerine 1 tatlı kaşığı tarhana ek edilip hafif kızartılır.
- Pişen yumurtalar servis tabağına alınır 1 yemek kaşığı da suyundan ek edilir.
- Üzerlerine tavada hazırlanan tarhanayla tereyağı gezdirilir.
- Afiyet olsun.
Kaynayan suya tuz koymamın sebebi de dağılmaması içindir.
Ocağıda orta ateşte açalımki tabanına yapışmasın.