Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka (44 adet vardı içinde benim aldığımın)
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket krema
- 3 yemek kaşığı irmik
- Antep fıstığı yahut ceviz
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Şöbiyet Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yağımızı eritelim tereyağı ile sıvı yağ birebir anda tencereye alıyorum ki yanmasın yağ, o bir kenarda erirken şerbeti yapalım zira şerbet soğuğa yakın ılık olmalı, şekeri suyu tencereye alalım.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkıp hafif kıvam alınca altını kapatalım, çook su üzere olmaması gerekiyor bir tık kalınlaşsin çok hafif yani, şerbet soğukken küçük bir tencereye kremayı dökelim.
- Üstüne de irmik ekleyip yaklaşık bir dakika kadar müddette çabucak pişiyor altını yakmamaya itina göstererek pişirelim ve sıvı halde iken kapatalım altını soğukken bayağı bir kıvam alıyor sert hale geliyor.
- Kremamız soğudu, yağ eridi, şerbet de hazır o halde artık baklava yufkalarını kurutmadan (Üstüne nemli havlu örtün) on altı tane kullanacağız bitince tekrar on altı tane kullanacağız.
- Evvel iki adet yufka alalım yağlayalım üstüne tekrar iki adet alalım tekrar yağ sürelim yani iki kat da bir defa yağlayıp toplamda on altı tane üst üste yapalım.
- En üst de kalana yağ sürmeyelim yaklaşık ebat 8*8cm olacak halde ölçü alıp kare olacak biçimde keselim kesme süreci bitince her birinin ortasına pişirdiğimiz irmikli kaymaktan koyup birer çay kaşığı çekilmiş fıstık yahut ceviz koyalım.
- Sonrasında her birini üçgen olacak halde kapatıp tepside birbirinin ucu ucuna gelecek formda dizelim, 2. Kez 16 yufkadan yapalım (Benim aldığım hamur paketinde 44adet olduğu için ben paketi açmışken hepsini yapmak istedim hepsini şerbetlemek zorunda değiliz dondurucuya atıp daha sonrada şerbetleyebiliriz)
- İkinci kez de bittikten sonra kalan yufkalardan tekrar iki kat da bir yağlamak sureti ile dört kat yufka alıp birebir krema ve fıstık yahut cevizden koyup muska halinde katladım.
- Kısa kenardan kesip uzun kenara yanlışsız katladığım için kat sayısı fazla oldu böylelikle biçimi farklı tadı tıpkı olan iki çeşit tatlı yapmış oldum, her katın ortasına bir yemek kaşığı yağ sürdüm artan yağı tatlıların üstüne tek tek sürdüm fırça ile sonrasında fırına verdim.
- Fotoğraflayamadım imal evrelerini hem hamur kurutmamak için hem küçük bebeğim olduğu için süratli hızlı yapmak zorundaydım????
- İki tepsi kadar çıktı üstleri kızarana kadar pişirip birinci sıcaklığı gidince soğuğa yakın ılık şerbeti döktüm sonrasında da fıstık ile süsledim yiyenlerden tam not aldım, yaparsanız afiyet olsun,.