bilgisayarci
FD Üye
Soboro Bbang (Kore Usulü Tatlı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 4,5 çay kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 4,5 çay bardağı un
- 1/3 su bardağı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Soboro Bbang (Kore Usulü Tatlı Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak üzeri için kullanacağımız harcı hazırlayalım.
- Bir kase içerisine tereyağı, şeker, bal, yumurta sarısı, un ve kabartma tozu alınır ve kırıntı şeklinde bir karışım halini alana kadar karıştırılır.
- Streç film ile ağzı kapatılarak buz dolabında dinlenmeye alınır.
- Küçük bir kase içerisinde ılık süt ve kuru maya karıştırılır.
- Geniş bir kap içerisinde unun ve şeker karıştırılır ve sonrasında hazırladığımız sütlü karışım, tereyağı ve yumurta eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 15-20 dk yoğurulur.
- Sonrasında bir saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur on eşit parçaya bölünür ve el yardımıyla yuvarlak top şekli verilir.
- Hazırlanan ekmek topları üzerinde yağlı kağıt bulunan fırın tepsilerine dizilir ve tekrar 15 mayalanmaya bırakılır.
- Üzeri fırça yardımıyla hafif ıslatılır ve hazırlanan kırıntı üzerine eşit bir şekilde serpiştirilir.
- 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun….