Sodalı Börek Denemeyen Pişman Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı soda
- Yarım kalıp tam yağlı sert peynir kullandım. damak tadınıza göre kadar, lor, ezine kullanabilirsiniz
- Yarım demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sodalı Börek Denemeyen Pişman Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt, süt, sıvı yağ ve sodayı çırpma kabına alarak malzemeler güzelce karışana kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
- Tezgahın üzerine yufkamızdan bir tanesini serelim. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim.
- Üzerine işlemi tekrarlayarak, yufkalarımız bitene kadar soslayarak üst üste sermeye devam edelim.
- Son kat yufkamızı da serip iç harcını yaydıktan sonra yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirelim.
- Hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölelim. Tezgahın üzerine aldığımız streç filmin ortasına börek parçalarımızdan bir tanesini alıp saralım. Diğer parçaları için de aynı işlemi uygulayalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen böreğimizi dolaptan alalım ve dilimleyerek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- 1 yumurta 1 kaşık yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ böreklerin üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış fırına yollayalım.
- Sürenin sonunda altı üstü kızaran böreklerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!.