Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sodalı Börek

Sodalı Börek
0
131

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

• 7 adet yufka
Sosu için;
  • 1 adet soda
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
İçine koymak için;
  • 1 tutam maydanoz
  • Sevdiğiniz rastgele bir peynir
  • Ben köy peyniri kullandım
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam

Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sosu için yumurta sarısı hariç tüm gereçleri uygun bir kapta çırpalım, tabanı yağlanmış tepsiye 1 adet yufka serip, üzerine 2 kepçe sosu her yerine döküp ıslatalım.
  2. 5 adet yufkayı tektek birebir biçimde yaparak soslayalım beşinci yufkayı da sosladıktan sora üzerine peynir doğranmış maydanozu serpelim.
  3. Kalan 2 yufkayı sosladıktan sora üzerine serelim yumurta sarısı sürüp, dilimleyerek kalan sosu her yerine döküp susam ve çörekotu serpelim bir kaç saat kapalı fırında bu formda dinlendirelim.
  4. Eğer havalar çok sıcak ise buzdolabında bekletelim artık hava serin olduğu için fırında beklettim ben iftardan sora hazırladım.
  5. Sahurda 170 derece fırında pişirdim hem lezzetli hem çok hoş kabardı deneyenlere şimdiden. Afiyet olsun????.
Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Sodalı Çıtır Katmer Börek Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yufka1 şişe soda Sosu için; 1 çay bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ100 gram tereyağı (Eritilmiş)2 yemek kaşığı un İç harcı için; 1 kase beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı1 adet yumurta akı (Sarısını üzerine) Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Peynirli Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler  5 adet yufka Sosu için;  2 yumurta (birisinin sarısı üstüne)1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet maden suyu İç harcı:  1 küçük demet maydanoz 250 gram lor peynirKaşar peyniri Peynirli Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı Sodalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka Sosu İçin; Yarım su bardağı sıvı yağ1 şişe soda İçi İçin; Lor peyniri Üzeri İçin; 1 adet yumurta sarısıSusamÇörek otu Borcamda Sodalı Börek (Önceden Hazırla Sonra Pişir) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Peynirli Sodalı Börek (Su Böreği Tadında) Tanımı İçin Gereçler Sosu için: 1 adet yumurta1 şişe sade sodaTuz1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt5 adet yufka İçi için: Beyaz peynirKaşar peynir Peynirli Sodalı Börek (Su Böreği Tadında) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır 1 şişe sodanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 8 yaprak yufka1 kilo pırasa yaprağı1 su bardağı çökelek peynir1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Sos için; 4 su bardağı sade maden suyu5 adet yumurta2 dolu yemek kaşığı un Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt