Sodalı Kavurma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo et koyun, inek farketmez
- 1 şişe soda
- Sıcak su
- Tuz
- Biraz kuyruk yağı et yağlı ise gerek yok
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sodalı Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri kuş başı doğrayalım daha sonra sıvı yağ ekleyip güzelce kavuralım suyunu salınca da ortada karıştıralım.
- Sonra suyu bitince de etin hizasında sıcak su ek edelim. Daha sonra da düdüklüyü kapatıp 20 dakika pişirelim.
- Kapağı açtıktan sonra 1 şişe sade sodayı dökelim kapağı kapatmadan bu biçimde soda bitene kadar orta ateşte pişirmeye bırakalım.
- Renginin parlaklığı ve yumuşaklığına bayılacaksınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.