Sodalı Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yufka (6 adet)
- Yarım şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam yada çörekotu
Sodalı Midye Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yufkalarımızı üst üste dizelim.
- Bıçak yardımıyla 4 e keselim yufkalarımızı.
- Sos malzemelerini iyice karıştırıp fırça yardımıyla yufkamızın her tarafına sürelim.
- Görselde paylaştığım gibi ince kısımdan içe doğru çekelim.
- Katlayıp kenar kısımlarına iç harcımızı koyalım. İçe doğru sarıp katlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Son yufka kalana kadar bu şekilde hazırlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Sodalı Midye Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı