Sodalı Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 7 taze yufka
- 2 yumurta (1 inin sarısı farklı olacak)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
- Peynir (Ben kendi yaptığım peyniri kullandım )
- Maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Sodalı Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sosu hazırlayınız yumurta, süt sıvı yağı bi kaba ekleyip karıştırın.
- Sonra sodayı ekleyin tekrar karıştırın.
- Peynirleri rendeleyin maydanozları doğrayın ve peynirle karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıt koyun sonra birinci yufkayı seriyoruz. Yufkanın kenarları tepsinin dışına sarksın.
- İçine yaptığınız sos karışımından 3-4 yemek kaşığı döküp her yerine sürüyoruz.
- Sonra ikinci ve üçüncü yufkaya da birebir şeyi yapıyoruz.
- Eşit olacak biçimde peynirleri yufkanın üzerine serpin ve yufkayla tekrar kapatın birebir halde soslayınız ve son olarak dilimleyip kalan sosu üzerine dökün ve 20 dakika dinlendirin.
- Bütün sosu çekecektir.
- En son yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırına atın fırını 30 dakikaya boyunca hiç açmayın. Piştikten sonra kahvaltılarda olsun yalnızca çayla da servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.