Sodalı Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı (Sarısı dışına sürülecek )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 şişe soda
- 7 su bardağı un
- 1 paket yaş maya (Ya da 1 paket kuru maya, kabartma tozu paketi kadar olanlarından )
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı çekirdeği alınmış zeytin
- 8-9 dilim salam yahut sucuk
- 1 kase peynir
Sodalı Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz. Unu denetimli ekleyin, yumurtanın büyüklüğüne nazaran un ölçüsünü azaltın yada arttırın.
- Elimize az yapışan bir hamur elde ediyoruz (Her yaptığımda un ölçüsü tam geliyor ) 40 dakika mayalanması için bırakıyoruz. Hamuru beklerken üzeri için gerekli gereçleri hazırlayalım. Tepsiye pişirme kağıdı serelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparın ve yuvarlayın tepsiye koyun. Bir çay bardağının gerisini suda ıslatın ve una batırın.
- Hamurların ortasına bardağı bastırın. Bu sayede hamur bardağa yapışmayacaktır. Açılan çukurlara isteğinize nazaran domates, zeytin. Salam ve peynir koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürün evvelce ısıtılmış fırında 185 derecede pişirin. Afiyet olsun ????