elektronikci
FD Üye
Sodalı Pofuduk Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 7 su bardağı +2yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Sodalı Pofuduk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısında olan soda (maden suyu), ılık su ,şekeri ,mayayı karıştırma kabına alalım.
- Üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.
- Sonra yağını ,yumurta aklarını ,tuzu ekleyip karıştıralım.
- Unu önce kaşıkla karıştırarak ekleyelim.
- Sonra katılmasına elimizle yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamur hafif ele yapışan halde olacak üzerini kapatıp sıcak ortamda 35 -40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Hamur iyice kabarınca elimizle hafif şekilde yoğuralım havasını alalım.
- Hamuru ben dört beze yaptım.
- Bezeyi elimizi tereyağına batıraraktan büyütelim.
- Ben bir kısmını sade bir kısmını peynirli yaptım.
- Peynirli yaptıklarıma beze büyüyünce peynir serptim ve elimle bastırdım açılmış bezeyi zarf halinde katlayıp tekrar elimle biraz enine ve boyuna genişletip 1,5 cm aralığı ile böldüm.
- Bölünen kısmı iki ucundan tutarak tersine kıvırarak iki ucu birleştirip açma şekli verdim.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde yaparak tepsiye pişirme kağıdı sererek tepsiye belli aralıklarla dizelim.
- Üzerini örtü ile kapatalım 20 dakika tepsi mayası yaptıralım.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Susam ve çörek otu serpelim ve 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine örtü kapatalım ki yumuşacık kalsınlar. Afiyet olsun.