bilgisayarci
FD Üye
Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ (yoksa yoğurtta olur)
- 1 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- Az tuz (Peynir tuzlu ise atmayabilirsiniz)
- Lor yada beyaz peynir
- İsteğe bağlı maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu yada susam
Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, sıvı yağ, yumurta, soda az tuz bir kapta karıştırılır.
- Öbür tarafta iç harcı için peynirler ezilir maydanoz eklenir hazır hale getirirler.
- Fırın tepsini yağlanır bir yufka bütün olarak kenarları dışarı gelecek formda serilir.
- İçine karışım dökülüp fırçayla sürülür 2. Yufkada dört modüle ayrılıyor tepsiye atılır.
- Karışım sürülür.
- 3. Yufkada birebir formda serilir karışım dökülür ve üzerine peynir eklenir.
- Kalan yufkada serilir ve karışımla yağlanır.
- En üstte kenarları dışarda olan yufka kapatılır ve karışım sürülür.
- En üstte yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam dökülür.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırına verilir denetimli halde pişirilir. Afiyet olsun.