Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sodalı Tepsi Böreği

Sodalı Tepsi Böreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
sodali-tepsi-boregi.jpg

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (yoksa yoğurtta olur)
  • 1 yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • Az tuz (Peynir tuzlu ise atmayabilirsiniz)
İç harcı için
  • Lor yada beyaz peynir
  • İsteğe bağlı maydanoz
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu yada susam

Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, sıvı yağ, yumurta, soda az tuz bir kapta karıştırılır.
  2. Öbür tarafta iç harcı için peynirler ezilir maydanoz eklenir hazır hale getirirler.
  3. Fırın tepsini yağlanır bir yufka bütün olarak kenarları dışarı gelecek formda serilir.
  4. İçine karışım dökülüp fırçayla sürülür 2. Yufkada dört modüle ayrılıyor tepsiye atılır.
  5. Karışım sürülür.
  6. 3. Yufkada birebir formda serilir karışım dökülür ve üzerine peynir eklenir.
  7. Kalan yufkada serilir ve karışımla yağlanır.
  8. En üstte kenarları dışarda olan yufka kapatılır ve karışım sürülür.
  9. En üstte yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam dökülür.
  10. 200 derece evvelden ısıtılmış fırına verilir denetimli halde pişirilir. Afiyet olsun.
Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt