
Sodalı Yumuşacık Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım kilo ıspanak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Zentinyağ
- Yumurta sarısı
- Haşhaş, çörek otu, susam hangisini isterseniz
- Sade maden suyu
Sodalı Yumuşacık Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tenceremize küp küp doğradığımız soğanlarımızı alalım ,zeytinyağ ekleyerek kavuralım.
- Güzelce yıkadığımız ıspanakları ekleyerek kavuralım.
- Üzerine karabiber, tuz ek edelim, suyu çekene kadar pişirelim ve kenara alalım.
- Bir karıştırma kabında süt, yumurta, sıvı yağ yeterlice karıştıralım.
- Yapmak istediğiniz uygun fırın kabını alalım en alta büyük bir modül yufka serelim.
- Bu hazırladığımız süt harcından azar azar dökerek 3 yufka biticek halde bu süreci tekrarlayalım.
- Alta serdiğimiz yufkayı sayarak 3 yufka bitiminde iç harcımızı yayalım.
- Öbür kalan üç yufka içinde bu süreci gerçekleştirelim.
- En son kenarda kalan yufkaları içeri yanlışsız katlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu yahut dilediğiniz şeyi serpip böreğimizi keselim.
- Kestikten sonra maden suyunu heryere eşit gelicek biçimde dökelim.
- 1 saat kadar dinlendirip 180 derecede fırına verelim.