Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sodalı Yumuşacık Ispanaklı Börek

Sodalı Yumuşacık Ispanaklı Börek
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sodali-yumusacik-ispanakli-borek.jpg

Sodalı Yumuşacık Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Zentinyağ
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Haşhaş, çörek otu, susam hangisini isterseniz
  • Sade maden suyu

Sodalı Yumuşacık Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tenceremize küp küp doğradığımız soğanlarımızı alalım ,zeytinyağ ekleyerek kavuralım.
  2. Güzelce yıkadığımız ıspanakları ekleyerek kavuralım.
  3. Üzerine karabiber, tuz ek edelim, suyu çekene kadar pişirelim ve kenara alalım.
  4. Bir karıştırma kabında süt, yumurta, sıvı yağ yeterlice karıştıralım.
  5. Yapmak istediğiniz uygun fırın kabını alalım en alta büyük bir modül yufka serelim.
  6. Bu hazırladığımız süt harcından azar azar dökerek 3 yufka biticek halde bu süreci tekrarlayalım.
  7. Alta serdiğimiz yufkayı sayarak 3 yufka bitiminde iç harcımızı yayalım.
  8. Öbür kalan üç yufka içinde bu süreci gerçekleştirelim.
  9. En son kenarda kalan yufkaları içeri yanlışsız katlayalım.
  10. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu yahut dilediğiniz şeyi serpip böreğimizi keselim.
  11. Kestikten sonra maden suyunu heryere eşit gelicek biçimde dökelim.
  12. 1 saat kadar dinlendirip 180 derecede fırına verelim.
Afiyet olsun.
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt