
Sodalı Zebra Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta (Oda ısısında olacak)
- 1, 5su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı maden suyu (Oda ısısında olacak)
- 2 tepeleme kaşık kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2- 2, 5 su bardağı un
Sodalı Zebra Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Akabinde sıvı yağ, süt, ve maden suyunu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- 2 su bardağı un, kabartma tozu, ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
- Akabinde karışımın yarısını öteki bir kaba alın içerisine kakaoyu ekleyin karıştırın.
- Öteki kalan kısma da 2 ya da 3 kaşık un ekleyin onu da karıştırın.
- Daha sonra yağlanmış borcama bir kepçe kadar ortasına sade kekten dökün.
- Daha sonra 1 kepçe de kakaolu kekten ekleyin bu halde tüm kek hamuru bitene kadar tıpkı süreci yapın
- Daha sonra bir çöp şiş yardımıyla tepsinin dışından içine hakikat çizik atın.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekimiz kabarıp kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra kesip servis edebilirsiniz.