
Sofralarınıza Şıklık Katacak Nefis Lezzetli Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy pancar
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 (yarım) çay bardağı tahin
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 3.4 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Sofralarınıza Şıklık Katacak Nefis Lezzetli Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pancarın kabuklarını soyuyoruz parça şeklinde doğruyoruz.
- Üzerini üç parmak aşacak kadar su koyup on dakika haşlıyoruz.
- Haşlanmış olan nohutların kabuklarını ayırıyoruz robota nohutları alıyoruz .
- Yarım çay bardağı soğuk suyuda ekleyip çok iyi robotla kıyıyoruz çok pütürlü kalmasın.
- Sonrası sarımsak, limon suyu,zeytinyağ,tahin,tuz,kimyon ilave ederek hepsini robotla kıymaya devam ediyoruz.
- Haşlanmış olan pancaralarıda ilave ederek yarım çay bardağıda pancarın suyunu ekleyip bir süre daha robotla kıymaya devam ediyoruz.
- Üzerine zeytinyağ ve cevizle servise sunuyoruz. Afiyetle.