Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğan doğrama şekilleri (resimli)

Soğan doğrama şekilleri (resimli)
0
106

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Mutfaklarımızın vazgecilmezidir soğan Her evde mutlaka olmalıdır Acıkcası olmazsa olmazlardandır denilebilir Peki soğan doğrama şekilleri hakkında bir bilginiz var mı? Yoksa hemen resimlerle size soğan nasıl doğranır anlatalım


Yemeklik soğan doğrama:
Soğanın kabuklarını soyup ikiye bolun Kesme tahtasına tuz kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Daha sonra uc kısımlardan kok kısmına doğru, kısa aralıklarla ve enine 34 kesik atın Bu işlem sırasında dağılmaması icin soğanın kokunu tamamen kesmeyin Ardından aynı şekilde dikey olarak kesin Buraya kadar tamamsa artık yemeklik soğanlarımıza son halini verelim Uc kısmından kok kısmına doğru kesip kucuk kupler elde edin

imagessogandogramasekilleriresimli5ad8adb214023

Piyazlık soğan doğrama:
Soğanın kabuklarını soyup ikiye bolun Kesme tahtasının uzerine yerleştirin Soğanın uc kısmından kok kısmına doğru paralel olarak ince dilimler kesin Piyazlık kesim, adındnd anlaşıldığı gibi piyaz, salata, garniturlerde kullanılır

imagessogandogramasekilleriresimli5ad8adb33581c

Halka soğan doğrama:
Soğanın kabuğunu soyun daha sonra uc kısmından kucuk bir parca kesip duzleştirin soğanı kesme tahtasının uzerine yerleştirin Uc kısmından kok kısmına doğru cok kalın olmayan yuvarlak dilimler kesin

imagessogandogramasekilleriresimli5ad8adb4437d7
 

Similar threads

Mutfaklarımızın vazgeçilmezidir soğan Her evde mutlaka olmalıdır Açıkcası olmazsa olmazlardandır denilebilir Peki soğan doğrama şekilleri hakkında bir bilginiz var mı? Yahut derhal resimlerle size soğan nasıl doğranır anlatalım Yemeklik soğan doğrama: Soğanın kabuklarını soyup ikiye bölün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Yemek yaparken sebzeleri küp, jülyen, yarım ay, fare tekniği gibi birçok sebze doğrama şekli karşımıza çıkar. Sebzelerin koyulacak yemeğe göre yapılan bu doğrama şekilleri onların yemekle bütünlüğünü sağlıyor. Ayrıca yemeğin daha iyi ve çabuk pişmesine de sağlıyor. Peki şefler tarafından en çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Merhaba sevgili bayanlar sizlere sayfamızda harika bir borek tarifi vermek istiyorum ismi size oldukca ilginc gelebilir ama inanın tadı hicde oyle gelmeyecekEvet hemen pırtık boreğimizin tarifinize geciyoruz Pırtık Boğreği İcin Gerekli Olan Malzemeler: 4 adet yufka 1 adet orta boy soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
189
İmambayıldı, ana gereci patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı eksiksiz bir yemek... Yeri geldiğinde meze, yeri geldiğinde zeytinyağlı bir başlangıç olarak sunulan imam bayıldı tanımı için gereçleri sizinle paylaştık. Pekala, imam bayıldı nasıl yapılır? HABERE...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
İmambayıldı, ana malzemesi patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı mükemmel bir yemek... Yeri geldiğinde meze, yeri geldiğinde zeytinyağlı bir başlangıç olarak sunulan imam bayıldı tarifi için malzemeleri sizinle paylaştık. Peki, imam bayıldı nasıl yapılır? HABERE...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,496Konular
981,855Mesajlar
29,897Kullanıcılar
ayhan611Son üye
Üst Alt