Soğan Dolması - Yeni Favoriniz Olacak Tanımı İçin Malzemeler
- 6 büyük kuru soğan
- Haşlamak için su
- Biraz tuz
- 1 su bardağı
- 100 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- Maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz karabiber kırmızıbiber pul biber kuru fesleğen
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzerini geçmeyecek formda sıcak su
Soğan Dolması - Yeni Favoriniz Olacak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanlarımızı soyup bir tarafından yarıya gelecek formda kesiyoruz. Bunun için foto ekledim ona bakın lütfen. Tenceremize suyu soğanları ve tuzu ekleyip bi 20 dakika kadar haşlıyoruz. Bu esnada soğanın yaprakları biraz ayrılmaya başlayacak haşlandıkça.
- Soğanlar yumuşayınca çıkaralım duyunu süzelim soğumaya bırakalım aman dikkat baya sıcak oluyor.
- Bu ortada iç harcını hazırlayalım soğanları maydanozu ufak ufak doğrayıp başka iç harç gereçlerimizle güzelce yoğuralım ve dolma içimizi hazırlayalım.
- Soğuyan soğanlarımızın yapraklarını ayıralım çok büyükse bir yaprak ondan iki dolma da elde edebilirsiniz. Yaprağın bir ucuna iç harcından yerleştirip içine gerçek sarın. Bunun içinde foto ekledim.
- Sardığınız dolmaları tenceremize yerleştirin. Bu biçimde tüm dolmaları dizin. Üzerine yağ gezdirin ve yavaş yavaş suyu ekleyin üzerini geçmeyecek halde olsun hatta benim koyduğumdan birazcık daha az da olabilir.
- Ben üzerine dolma taşı koydum siz isterseniz tabak kapatabilirsiniz.
- Tenceremizin ağzını kapatıp bu biçimde bir 25-30 dakika pişirelim. Bu tabiki değişebilir orta sıra bakın suyunu çekip yanmasın.
- Dilerseniz nar ekşisi yada sumakla servis edebilirsiniz afiyet olsun.