iltasyazilim
FD Üye
Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*12 adet kuru soğan
*250 gr kıyma
*1 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ( içine)
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası( içine)
*1 yemek kaşığı domates salçası( suyuna)
*1 çay kaşığı kimyon( yakışıyor)
*1 çay kaşığı sumak
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kekik
*2 çay kaşığı Kuru nane
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*Tuz
Soğan Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Ekşili sevmeyenler baharatlarını azaltabilir fakat baharatları ile muhteşem oluyor denemenizi tavsiye ederim
*Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ortalarını oyucu yardımı ile oynuyoruz
*Baş kısımlarını kapak yapmak için kesiyoruz
*Soğan ve kapakları tuz koyulmuş kaynar suda biraz haşlıyoruz
*İç malzemesi için pirinç, kıyma ,sıvı yağ ,domates ve biber salçası, baharatları ,tuzu koyup yoğuruyoruz
*Haşlanan soğanların içini dolduruyoruz
*Bir kısmını da yaprak ayırıp küçük küçük de sarabilirsiniz
*Her iki şekilde de yaptım küçük sarmaları da tencerenin bir kenarına yerleştirdim
*Sonra üzerine zeytinyağı ve tuz gezdiriyoruz
*Üzerine kapak kapatıyoruz
*Sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı sumak koyup açıyoruz ve dolmanın üzerine döküyoruz
*Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun
*12 adet kuru soğan
*250 gr kıyma
*1 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ( içine)
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası( içine)
*1 yemek kaşığı domates salçası( suyuna)
*1 çay kaşığı kimyon( yakışıyor)
*1 çay kaşığı sumak
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kekik
*2 çay kaşığı Kuru nane
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kaşığı pul biber
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*Tuz
Soğan Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Ekşili sevmeyenler baharatlarını azaltabilir fakat baharatları ile muhteşem oluyor denemenizi tavsiye ederim
*Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ortalarını oyucu yardımı ile oynuyoruz
*Baş kısımlarını kapak yapmak için kesiyoruz
*Soğan ve kapakları tuz koyulmuş kaynar suda biraz haşlıyoruz
*İç malzemesi için pirinç, kıyma ,sıvı yağ ,domates ve biber salçası, baharatları ,tuzu koyup yoğuruyoruz
*Haşlanan soğanların içini dolduruyoruz
*Bir kısmını da yaprak ayırıp küçük küçük de sarabilirsiniz
*Her iki şekilde de yaptım küçük sarmaları da tencerenin bir kenarına yerleştirdim
*Sonra üzerine zeytinyağı ve tuz gezdiriyoruz
*Üzerine kapak kapatıyoruz
*Sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı sumak koyup açıyoruz ve dolmanın üzerine döküyoruz
*Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.