bilgisayarci
FD Üye
Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük boy soğan
- Yarım su bardağı pirinç
- Yeşil ve kırmızı biber (Yarısını kullandım ben ikisinin de)
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları soyalım ve su, tuz ile haşlayalım.
- Soğanlara birer tarafından çizik atalım böylece daha kolay ayırabiliriz.
- Pirinci yıkayalım, kırmızı ve yeşil biberleri yağla kavururken pirinçleri içine atalım ve biraz su ile kavuralım.
- Soğan ayrılmaya başlıyınca yaklaşık 15 dk sonra süzelim ve pirinçleri içine saralım.
- Tavaya dizelim, hafif su koyalım ve pişirelim.