elektronikci
FD Üye
Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 adet büyük soğan
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bir tutam maydanoz
- Yarım yemek kaşığı salça
- Biraz tuz ve karabiber
- 1,5 su bardağı kaynar su
- Biraz tereyağı
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları soyduktan sonra iki başını kesin ,ortasına kadar bir tarafından kesin.
- Kaynayan suya atın.
- 10-15 dakika kadar yumuşayınca sudan çıkartıp katları birbirinden ayırın.
- Dolma için ;pirinçleri yıkayın, soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın.
- Baharat,salça, kıyma ve zeytinyağı birlikte elinizle yeterlice karıştırın.
- Soğanların içini doldurup sarın.
- Dıştaki büyük katların daha büyük oldukları için ikiye bölüp sarabilirsiniz.
- Tencereye dizin.
- Bir buçuk su bardağı kadar sıcak suya yarım yemek kaşığı salça ve tuz karabiber ekleyip karıştırın .
- Dolmaların üzerine döküp birazda üzerine tereyağ koyalım.
- Dağılmaması için üzerine bir tabak kapatın, yaklaşık orta ateş 34-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun….