Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğan Dolması

Soğan Dolması

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sogan-dolmasi-1.jpg

Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller

  • 5-6 adet büyük soğan
️İç harcı için;
  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı  kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam maydanoz
️Sos için;
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Biraz tuz ve karabiber
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Biraz tereyağı

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanları soyduktan sonra iki başını kesin ,ortasına kadar bir tarafından kesin.
  2. Kaynayan suya atın.
  3. 10-15 dakika kadar yumuşayınca sudan çıkartıp katları birbirinden ayırın.
  4. Dolma için ;pirinçleri yıkayın, soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın.
  5. Baharat,salça, kıyma ve zeytinyağı birlikte elinizle yeterlice karıştırın.
  6. Soğanların içini doldurup sarın.
  7. Dıştaki büyük katların daha büyük oldukları için ikiye bölüp sarabilirsiniz.
  8. Tencereye dizin.
  9. Bir buçuk su bardağı kadar sıcak suya yarım yemek kaşığı salça ve tuz karabiber ekleyip karıştırın .
  10. Dolmaların üzerine döküp birazda üzerine tereyağ koyalım.
  11. Dağılmaması için üzerine bir tabak kapatın, yaklaşık orta ateş 34-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun….
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt