Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğan Kebabı (Kayınvalidem Usulu)

Soğan Kebabı (Kayınvalidem Usulu)
0
95

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Soğan Kebabı (Kayınvalidem Usulu) Tarifi İcin Malzemeler

*2 kilo kebaplık soğan
*500 gr kıyma
*Tuz
*Karabiber

Sosu icin;


*1 yemek kaşığı biber salcası
*1 yemek kaşığı domates salcası
*1 Turk kahvesi fincanından bir parmak eksik nar ekşisi
*1 cay bardağı ılık su
*Tuz Karabiber

Soğan Kebabı (Kayınvalidem Usulu) Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle eti tuz ve karabiberle guzelce yoğuralım, kenara bırakalım dinlensin
*Daha sonra soğanların baş ve kuyruk kısmını keselim
*Soğanların en ust kabuğunu alalım, sadece bir tabaka alacağız hepsini soymayacağız ve yandan bıcakla keselim ama kesinlikle ayrılmayacak şekilde olmalı
*Soğanları hazırladıktan sonra etimizden parcalar alıp soğanların icine yerleştirelim
*Soğanları yandan kestiğimiz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizelim
*Daha sonra sosumuzu hazırlayalım
*Bir kap icine tum malzemelerimizi alalım bir guzel ozleşene kadar elimizle karıştıralım Tepsimize dokelim
*Taş fırına gonderelim Ben bazen evdeki fırınımda pişiriyorum onuda davul fırında 170 derece de kontrollu şekilde pişiriyorum
*Cok nefis lezzetli mi lezzetli yemeğimiz hazır Afiyet olsun
 
858,499Konular
982,578Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt