
Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram satır arası yada bir kere çekilmiş yağlı kıyma (yağlı olmasına dikkat edin)
- 20 adet küçük boy soğan (benim soğanlar çok minikti kg ölçmedim)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- Tuz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı kekik(isteğe bağlı)
Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün soğanların ilk ön kabuğunu soydum, derin soymadım ve bir taraf ucunu çok az ortaya doğru kesip hazırladım.
- Uygun yoğurma kabına kıymayı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı pul biberi alalım iyice yoğuralım.
- Kıyma harcı bitene kadar elimizle yuvarlak küçük köfteler hazırlayalım.
- Tepsiye bir köfte bir soğan gelecek şekilde dizdim. Tepsi ölçüm küçük boy yuvarlak 26 cm idi.
- Ayrı bir kasede nar ekşisi, limon suyu, kekik ve suyu karıştırarak köfte ve soğanların üzerine gezdirdik.
- Kolay şekil almadı için fırın kağıtını ıslatarak suyunu elimle süzdürüp tepsinin üzerini kapattım.
- 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 35-40 dk pişirdim.
- Üzerindeki fırın kağıtını aldım üzeri hafif kızarsın diye 7-8 dk daha tekrardan fırına verdimDeneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
.
Tekrar belirtmek isterim orjinal soğan kebabına yakın bir tarif yaptım birebir aynı olmayabilir evdeki küçük soğanları bu şekilde değerlendirmek istedim ve inanın lezzeti inanılmaz muhteşem oldu.
Soğan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı