
Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kebaplık soğan (arpacık)
- 800 gram yağlı kıyma
- Yarım su bardağı nar ekşisi
- Tuz, karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlarımızın iki ucunu kesiyoruz ve bol suda yıkıyoruz.
- Dıştan bir zar kabuğu soyulacaktır. Tamamen soyulmamasına dikkat edin, kurumaması için kabuklar gerekli.
- Kıymamızın içine biraz tuz, karabiber ekleyerek yoğuralım.
- Kıymalardan küçük küçük toplar yapıp, soğanlarımızın aralarına yerleştirelim.
- Sonra da tüm soğanları tepsiye yan yana dizelim.
- 200 derece fırında yarım saat pişirelim.
- Yarım su bardağı nar ekşisi sosuna yarım su bardağı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım ve fırındaki yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Yarım saat daha 200 derecede pişirelim.