Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğan Kebabı

Soğan Kebabı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
sogan-kebabi.jpg

Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 750 gram küçük soğan
  • 3 orta uzunluk patates
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 ,5 çay kaşığı tuz
Sosu ı̇çı̇n
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Lavaşı ı̇çı̇n (10 adet)
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hazır lavaş kullanmak istemiyorsanız lavaş hamurunuzu yoğurun yaklaşık 1 saat dinlendirin ve 10 adet beze yapıp yaklaşık 15 20 cm çapında açın ister tavada ister fırında artlı önlü pişirip bir beze sarıp dinlendirin.
  2. Soğanlarımızın en dış kalın kabuklarını alalım büsbütün soymayacağız.
  3. Baş ve uç kısımlarını en uç kısımlardan keselim.
  4. Daha sonra soğanları ortadan 2 ye ortalarına kıymamızı koyabilecek kadar kesiyoruz.
  5. Başka bir yerde kıymamızla baharatlarımızı ve ince ince doğradığımız biberimizi güzelce yoğuruyoruz.
  6. Patateslerimizi de kare kare keselim.
  7. Soğanlarımızın ortasına kıyma harcımızdan yerleştirip pişireceğimiz tepsiye dizelim.
  8. Soğanlarımız bitince boşlukları kestiğimiz patateslerle dolduralım.
  9. Farklı bir yerde sosumuz için gerekli materyalleri karıştırıp kebabımızın üzerine gezdirelim.
  10. Üzerini kapatıp 190 derecede yaklaşık 1- 1,5 saat kontrollü şekilde pişirelim. ????
  11. Kebabımızın üzerini yağlı kağıdı ıslatarak kapatabilirsiniz. ????
  12. Pişmeye yakın üzerini açıp birazda öyle pişirelim.
  13. Kebabımız pişince lavaşlarımızın içine soğanın iç kısmını patates ve kıymasını güzelce yerleştirip dürüm haline getirip kebabımızın sosuna bana bana afiyetle yiyebilirsiniz.
  14. Soğanları seçerken çok minik ve çok büyük olmamalarına dikkat edelim. Cevizden biraz büyük soğan tercih edebilirsiniz.Afı̇yet olsun.
Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller 750 gram orta yağlı kıyma1,5 kilo patlıcan2 çay kaşığı kaya tuzu1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı pulbiber1 – 1, 5 su bardağı su7 8 adet büyük domatesYarım kilo kapya biberYarım kilo yeşil biber10 adet lavaş Patlıcan Kebabı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Fırında Bütün Hindi (Videolu) Tanımı İçin Gereçler Bütün hindi Sosu için; 1/2 (yarım) limon suyu (yaklaşık 1/4 (çeyrek) çay bardağı) portakal da olabilir2 soğan suyu( rendeleyip suyunu kullanıyoruz)2 yemek kaşığı sıvı yağ̆1 yemek kaşığı bal1 tatlı kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Pamuk Üzere Yumuşacık Mayalı Lavaş Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 10-11 adet lavaş için: Yaklaşık 3, 5 su bardağı un (450-500 gr)1 yemek kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerYarım yaş maya1 su bardağı ılık su (220 ml)Yarım su bardağı ılık süt (110ml) Pamuk Üzere Yumuşacık Mayalı Lavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı sıvı yağı1 paket toz maya1 tatlı kaşığı tuz1 tepeleme yemek kaşığı şekerUn (Adeti 100 gram için yaklaşık 10-12 adet hamburger ekmeği çıkıyor) Köftesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Ekler (Pastanedekileri Aratmayan) Tanımı İçin Gereçler 150 gram margarin1, 5 su bardağı su1, 5 su bardağı un1, 5 çay kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz4 yumurta Kreması ı̇çı̇n; 6 su bardağı süt4, 5 yemek kaşığı nişasta4, 5 yemek kaşığı un2, 5 çay bardağı şeker1, 5 paket krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt