teknolojiuzmani
FD Üye
Soğan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram küçük soğan
- 3 orta uzunluk patates
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 1 ,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Lavaşı ı̇çı̇n (10 adet)
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazır lavaş kullanmak istemiyorsanız lavaş hamurunuzu yoğurun yaklaşık 1 saat dinlendirin ve 10 adet beze yapıp yaklaşık 15 20 cm çapında açın ister tavada ister fırında artlı önlü pişirip bir beze sarıp dinlendirin.
- Soğanlarımızın en dış kalın kabuklarını alalım büsbütün soymayacağız.
- Baş ve uç kısımlarını en uç kısımlardan keselim.
- Daha sonra soğanları ortadan 2 ye ortalarına kıymamızı koyabilecek kadar kesiyoruz.
- Başka bir yerde kıymamızla baharatlarımızı ve ince ince doğradığımız biberimizi güzelce yoğuruyoruz.
- Patateslerimizi de kare kare keselim.
- Soğanlarımızın ortasına kıyma harcımızdan yerleştirip pişireceğimiz tepsiye dizelim.
- Soğanlarımız bitince boşlukları kestiğimiz patateslerle dolduralım.
- Farklı bir yerde sosumuz için gerekli materyalleri karıştırıp kebabımızın üzerine gezdirelim.
- Üzerini kapatıp 190 derecede yaklaşık 1- 1,5 saat kontrollü şekilde pişirelim. ????
- Kebabımızın üzerini yağlı kağıdı ıslatarak kapatabilirsiniz. ????
- Pişmeye yakın üzerini açıp birazda öyle pişirelim.
- Kebabımız pişince lavaşlarımızın içine soğanın iç kısmını patates ve kıymasını güzelce yerleştirip dürüm haline getirip kebabımızın sosuna bana bana afiyetle yiyebilirsiniz.
- Soğanları seçerken çok minik ve çok büyük olmamalarına dikkat edelim. Cevizden biraz büyük soğan tercih edebilirsiniz.Afı̇yet olsun.