Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğan Kebabı

Soğan Kebabı
0
135

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Soğan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet arpacık soğan
  • İsteğe nazaran 2 orta uzunluk patates
İç kısmı;
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Piştikten sonra üzerine;
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanların sap kısımlarını kesiyoruz. Ortadan ikiye midye üzere kesiyoruz lakin tam olarak ayırmıyoruz.
  2. İç harcını yoğurup soğanların içine dolduruyoruz. Tepsiye diziyoruz. İsteğe nazaran patates ekleyebiliriz.
  3. Patatesleri halka halka kesip tepsiye diziyoruz. Bir kaseye salça, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, ayçiçek yağı, zeytinyağı ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Bu karışımı soğan ve patateslerin üzerine döküyoruz. 180 derece fırında fansız ayarda 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Pişirirken takip edelim bazen fırınlar süratli pişirebiliyor. Fırından çıkarınca üzerine nar ekşisi döküp servis ediyoruz.
Soğan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt