elektronikci
FD Üye
Soğan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram arpacık soğan
- 250 gram kıyma
- 1 çorba kaşığı kereviz rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çorba kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tane çöp şiş
Soğan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymanın içine kereviz rendesi, baharatları ve tuzu ekleyip güzelce yoğuralım.
- Dolapta dinlendirelim. ( 3 saat kadar )
- Arada bir çıkarıp yoğurup tekrar dolaba kaldıralım.
- Daha sonra bir soğan bir köfte halinde şişe dizelim.
- Salçayı biraz sulandırıp sos kıvamına getirelim.
- Üzerine salça sosu dökelim.
- Üzerini alimünyum folya ile kapatalım.
- 200 derece 1 saat pişecek.
- İlk 30 dk sonra şişleri çevirelim.