Soğan Mıhlaması Tanımı İçin Materyaller
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 2 adet yumurta
- Çeyrek kangal sucuk
- Tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber ,kimyon, pul biber
- Biraz sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Soğan Mıhlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları ortadan ikiye böldükten sonra ince ince doğrayın.
- Göz kararı yağ ile birazcık soteleyin.
- Orta uzunluk patatesi soğan üzere ince ince doğrayın ve birazcık kavurun.
- Sucuğu ekleyin ve kavurun.
- Bir tatlı kaşığı domates salçası ,tuz, pul biber, kimyon ,karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin( istediğin baharatı kullana bilirsin)
- Baharatla marina ettikten sonra bir su bardağı su ekleyin karıştırın ve 30 dkk pişirin.
- Kapatmaya yakın 2 yumurta kırın ve yumurtaları dağıtmadan kapağını kapatın ve 2 dk kadar pişirin.
- 20- 25 dk dinlendikten sonra. Afiyetle yiyebilirsin .
Afiyetler olsun ????.
Soğan Mıhlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı