
Soğan Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk soğan ( 2 çay kaşığı tuz ile ovulacak)
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı toz sumak
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Soğan Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanlar yarım ay dilimi olarak doğranır, üzerine tuz ek edilir yeterlice ovulur ve soğanın çıkan suyu süzülür.
- Cam karıştırma kabına alınıp üzerine sumak, pul biber, nar ekşisi, ince kıyılmış sarımsak ve zeytinyağı ek edilir.
- En son olarak da ince kıyılmış maydanoz ek edilip güzelce karıştırılır.
- Leziz soğan piyazımız servise hazırdır.
Soğan Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı