
Soğan Soslu Haşlama Patates Tanımı İçin Gereçler
- 2 ortaboy patates
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 subardağı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber nane kekik
Soğan Soslu Haşlama Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp halde yemeklik doğruyoruz.
- Doğradığımız patatesleri tencereye alıp üzerine haşlanması için su koyup ocağa alıyoruz.
- Patatesler haşlanırken soğan sosu için.
- Tavaya sıvı yağı koyalım ay halinde soğanları doğruyoruz yağı koyduğumuz tavaya ek ediyoruz.
- Üzerine tuzunu koyup orta ateşte kavuruyoruz soğanlar pembeleşince kekik ve kırmızı toz biberi koyup ocaktan alıyoruz.
- Haşlanan patatesleri servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz isteyen sarımsak kullanmayabilir.
- En son soğan sosunu yoğurdun üstüne döküyoruz nane dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun güzel.