Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kırmızı arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay su bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arpacık soğanlarının kabuklarını temizliyoruz. Sarımsakları temizliyoruz.
- Sarımsakları ikiye bölüyoruz.
- Şişeye arpacık soğanlarının arasına sarımsak atarak dolduruyoruz.
- Ilık su, sirke ve tuzu karıştırıp şişeye boşaltıyoruz.
- Şişeyi iyice kapatıp birgün ters bırakıyoruz. Ertesi gün çevirebiliriz.
- Turşunuz yaklaşık 1 haftada hazır.
Soğan Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı