Soğan Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet kırmızı soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Sıcak su
Soğan Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlarımızı yarım ay halinde doğrayalım ve uygun bir kavanoza yerleştirelim.
- Üzerine sirkemizi ekleyelim. Bir kabın içine şeker ve tuzu alıp üzerine sıcak su ek ederek karıştıralım.
- Bu karışımı soğanların üzerine geçecek biçimde kavanoza dolduralım.
- Son olarak karabiber ekleyip ağzını kapatalım. Sonraki gün soğan turşumuz yenmeye hazır????????????. Afiyet olsun ????