Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kırmızı soğan soyulup ve ince dilimlenmiş
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 2 dilim halka doğranmış limon
- 1/3 demet ince kıyılmış nane
- 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
- Kavanoz başına yarım limonun suyu
- Su (Sıcak değil kaynamış soğumuş su)
Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanın kabukları soyun ince ince yarım ay şeklinde doğrayın. Soğanları bir kabın içerisine alın.
- Üzerine tuz ekleyip ovun. 10 dakika bekletilir, yıkayıp süzün. Maydanozları, naneyi ve soğanları karıştırın.
- 1 litrelik kavanozun içerisine soğanı aktarın.
- Kavanozun 2/3 ü kısmını kapsayacak kadar sirke ekleyin. Limon suyunu da ilave edin.
- Geri kalan kısmına su ilave edin. En son kapağını kapatmadan limon dilimlerini en üste yerleştirin ve kapağı kapatın.
- 2 gün dinlendirin. 2 gün sonra turşu kullanıma hazır olacaktır.
Soğan Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı