Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Soğan Turşusu

Soğan Turşusu
0
20

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sogan-tursusu.jpg

Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kırmızı soğan soyulup ve ince dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • 2 dilim halka doğranmış limon
  • 1/3 demet ince kıyılmış nane
  • 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
  • Kavanoz başına yarım limonun suyu
  • Su (Sıcak değil kaynamış soğumuş su)

Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanın kabukları soyun ince ince yarım ay şeklinde doğrayın. Soğanları bir kabın içerisine alın.
  2. Üzerine tuz ekleyip ovun. 10 dakika bekletilir, yıkayıp süzün. Maydanozları, naneyi ve soğanları karıştırın.
  3. 1 litrelik kavanozun içerisine soğanı aktarın.
  4. Kavanozun 2/3 ü kısmını kapsayacak kadar sirke ekleyin. Limon suyunu da ilave edin.
  5. Geri kalan kısmına su ilave edin. En son kapağını kapatmadan limon dilimlerini en üste yerleştirin ve kapağı kapatın.
  6. 2 gün dinlendirin. 2 gün sonra turşu kullanıma hazır olacaktır.
Not: Et yemeklerinin yanında muhteşem bir eşlikçi.

Soğan Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt