![sogan-tursusu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/14/sogan-tursusu.jpg)
Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet mor soğan
- 1 kiloluk cam kavanoz
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- Aldığı kadar kaynar su
Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanların kabuklarını temizleyip yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz.
- Doğradığımız soğanları kavanoza koyuyoruz.
- Üzerine tuz,limon tuzu ve sirkeyi ilave edip üzerini geçecek kadar kaynar su ekliyoruz.
- Hemen ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Üzerini bir bezle örtüp soğuyana kadar bekletiyoruz.
- Soğuduktan sonra güneş görmeyen yerde saklıyoruz.
- Turşumuz bir gün beklese yeter. Hemen hazır afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakışacaktır. Afiyet olsun ????????.