Soğan Ve Sarımsak Soslu Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağına yakın yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Toz biber
- Kuru nane
- Pul biber
Soğan Ve Sarımsak Soslu Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel nohut ve mercimeği haşlayıp suyunu süzün.
- Pak su koyduğunuz tencereye nohut mercimek ve erişteyi ekleyip kaynatın.
- Başka bir kapta nişastayı 1 kaşık suyla açın.
- Üzerine yoğurt yumurta ve unu koyup pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın.
- Kaynayan sudan 1 kepçe alarak bu karışımı ılıştırın ve yavaşça tencereye daima karıştırarak dökün ki kesilmesin.
- Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritin doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip güzelce kavurun.
- Üzerine baharatları ekleyip biraz daha kavurun ve bu sosu çorbaya ek edip kısık ateşte 15 dk pişirin.
- Altını kapattıktan sonra tuzu ek edin. Afiyet olsun.