Soğan Yahnisi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram küçük soğan
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- Salça (biber,domates)
- Maydanuz
- Pul biber
- Karabiber
- Toz biber
- Domates
- Yağ
- Tuz
- Üzerini geçecek kadar su
Soğan Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve kuş başı etleri tencereye alıp kavurun.
- Biber ve domates salçasını da ekleyin.
- Baharatları ekleyin. Tuz atın ancak çok az atın piştikten sonra kalan tuzu tekrar atın. Çünkü sağlık açısından tuzun yemek piştikten sonra atılması gerekiyor.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Yaklaşık iki saat etler ve soğan yumuşayıncaya kadar önce yüksek ateşte on dk sonra kısık ateşte yavaşça pişirmeye bırakın.
- Piştikten sonra tercihe göre maydonuz ekleyebilirsiniz. Tuz az ise tekrar atmayı unutmayın.##afiyet olsun.