Soğan Yatağında Parmak Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı galete unu
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan (iri doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates
Soğan Yatağında Parmak Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kıymayı bir yoğurma kabına alalım.
- Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ek edelim.
- Galete ununu ekleyelim maydanozları ince kıyım doğrayalım ek edelim.
- Yumurtayı ek edelim baharatları ekleyelim 10 dakika yoğuralım.
- Harçtan küçük modüller kopartalım uzun ince olacak form verelim yağı kızdıralım köfteleri kızartalım.
- Soğanları biraz iri formda doğrayalım.
- Farklı bir tavada. Bir ölçü kavuralım içine toz kırmızı biberi ek edip bir ölçü daha kavuralım.
- Servis edeceğimiz bir tabağa soğanları alalım.
- Soğanların üzerine kızarttığımız köfteleri yerleştirelim.
- Domatesleri küçük kesimler halinde doğrayalım başka bir tavada bir ölçü kavuralım.
- Soğanları servis edeceğimiz tabağın alt kısmına koyalım.
- Üzerine köfteleri yerleştirelim hazırlanmış olduğumuz domates sosunu üzerine dökelim. Köftemiz hazır. Sıcak tüketelim afiyetle.