Soğanlı Anne Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Köfteleri yerleştirmek içinde soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet küçük soğan
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ekmek içi
- 1 çay kaşığı nane ,kekik, karabiber, kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 buçuk çorba kaşığı salça
- Biraz su 1 su bardağı
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- Bir cimdik tuz
Soğanlı Anne Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köfteyi yapıyoruz. Kıyma, ekmek için, soğan, sarımsağı, baharatlarını atıyoruz.
- Ardından yuvarlayıp soğanları ikiye bölüp aralarını açıyoruz ve köfteleri koyuyoruz tepsiye diziyoruz.
- Ardından salçalı sosunu yapıp üzerine döküyoruz gezdiriyoruz, köfte kurumasın diye de yağ ekliyoruz.
- Isıtılmış fırına 200 derece de pişiriyoruz tepsiye hazırladığımız tepsinin üzerine ilk başta yağlı kağıtla 20 dk pişiriyoruz.
- Ardından çıkarıp kağıdı çekiyoruz sonra 25 dakika da öyle pişiriyoruz, üzeri kızarsın diye herkesin fırını farklı olabilir dikkatlice pişirin.