Soğanlı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 7 su bardağı un (200ml)
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 kilo soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Karabiber, pulbiber, tuz
Soğanlı Börek Tanımı Yapılışı
- Ilık süt, ılık su, maya, şeker, sıvı yağ karıştırma kabına alıyoruz.
- Un ve tuzda ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu kabarmaya bırakıyoruz. Bu ortada içini hazırlıyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pişiriyoruz.
- Soğanlar yumuşayınca salça ve baharatları ekliyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuzu alıp 10 bezeye ayırıp tek tek fotoğraftaki üzere açıp iç gerecini hamura yayıp rulo formunda sarıp kesiyoruz.
- Her bezeyi bu formda yapıp tepsiye diziyoruz.
- Üstüne sıvı yağ sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Yumuşacık soğanlı böreğimiz afiyet olsun.