Soğanlı Cevizli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Ajda bardağı )
- 1 çay bardağı yoğurt (Ajda bardağı )
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 bardak un
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- Sıvıyağ
- Yumurta sarısı
- Susam
Soğanlı Cevizli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanları soyalım jülyen keselim (Dileyen yemeklikde doğrayabilir) uygun bir tavanın içine koyup sirke, şeker ve sıvı yağ ekleyip ocağı yakalım.
- Soğanlar karamelize olurken cevizleride bıçak yardımıyla parçalayalım. Karamelize olan soğanlarıda ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Artık sıra hamurumuzda ???? vermiş olduğum ölçülerdeki gereçleri bir kabın içerisinde yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Sonrasında cevizi ve soğanı ekleyip hamurun her tarafına yayılması için 1-2 dakika daha yoğuralım ve elimizle istediğimiz büyüklükte bezeler haline getirip fırın tepsimize dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 180 derecelik fırında pişene kadar bekleyelim, sonrasında fırından çıkartıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim veeee afiyet olsun. ????