Soğanlı Fırın Mücver Tanımı İçin Materyaller
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 küçük patates
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Soğanlı Fırın Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar yarım ay formunda ince doğranır. Patatesler rendelenir.
- Karıştırma kabına soğan, patates, yumurta, un, tuz, karabiber, zeytinyağ alınır, karıştırılır.
- Kare borcam tereyağ ile yağlanır.
- Soğanlı karışım borcama boşaltılır.
- 200 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirilir.
- Kaşar peyniri rendesi üzerine yayılır.
- 5 dakika daha kaşarlar eriyene kadar fırına koyulur. Sıcak servis edilir.