
Soğanlı Gözleme Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Lor kaşar peyniri karışımı
- 2 tane yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tereyağı yahut sıvı yağ
Soğanlı Gözleme Tanımı Yapılışı
- Un su ve tuz eklenerek kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğrulur 15 dakika dinlendirilir.
- Başka tarafta maydanoz ve yeşil soğan yıkanır küçük küçük doğranır peynire eklenerek karıştırılır.
- Hamur istediğimiz büyüklükte bezelere ayrılır.
- Evvel merdane ile sonra oklava ile pişireceğimiz tava büyüklüğünde açılır materyali eklenerek yarım ay formunda kapatılır.
- Kapanan yerler düzgünce parmak uçları ile bastırılır (Pişirirken açılmasın) ocakta alt üst yaparak pişirelim.
- Üzerine ister sıvı yağ istenirse tereyağı sürülerek servis edelim. Afiyet olsun.