teknolojiuzmani
FD Üye
Soğanlı Kıymalı Gömme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6-7 bardak un
- Su
- Tuz
- 5-6 ortaboy soğan
- 500 gr soğan
- Tuz
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- İsteğe bağlı baharat (Toz kırmızı biber ve karabiber)
Soğanlı Kıymalı Gömme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kıyma kızarmaya geçinceye kadar çok az su ve bir yemek kaşığı kadar tereyağı bırakılır.
- Sonrasında ince kıyılmış soğanlar iyice ölünceye kadar kavurulur biraz toz kırmızı biber, karabiber ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ eklenir ve ocaktan alınır.
- 6 su bardağı un bırakılarak ortası havuz gibi açılır.
- Biraz tuz ve su eklenir un iyice yedirilir.
- Bir su bardağı da un kontrollü şekilde hamur kıvam alıncaya kadar yoğrulur.
- Bir beş dk hamur dinlendirilir.
- Sonra 8- 9 beze yapılır alt ve üst hamur kalın olacak şekilde açılır.
- Yağlanmış tepsiye aralarına kıyma bırakılarak hamurlar serilir.
- En son üzerine tahta kaşık arkası ile delikler açılır.
- Önce sıvı yağ kızarmasını isterseniz yoğurtta sürebilirsiniz ve tereyağı bırakılarak iyice kızarıncaya kadar 180* fırına atılır.
- Fırından çıkan gömme parçalanarak sunum yapılır. Şimdiden afiyet olsun.